Lessons 9 – 16 Mini-Test

Lessons 9 – 16 Mini-Test

All finished lessons 9 – 16? Now it is time to take the test to see if you remember everything right? As I said before with the previous mini-test, a test like this will be posted after each group of 8 lessons. Even though they are pretty small, when I was learning Korean, I didn’t have these types of tests – but I wish I did!

If you forget something, don’t worry! You can always go back and review what you have forgotten! Either way, good luck on the test!

(The answers are at the bottom of the page)

1) Choose the correct conjugation of 이다:

a) 나는 작년에 대학생이야
b) 나는 내일 학교에 가일 거야
c) 선생님들은 보통 좋은 사람들이야
d) 저의 형은 지금 의사였습니다

2) Choose the incorrect future conjugation:

a) 나는 내일 학교에 가겠어
b) 나는 내일 학교에 갈 거야
c) 나는 내일 학교에 갈 것이야
d) 나는 내일 학교에 갈 겠이야

3) Choose the incorrect usage of a counter:

a) 사람 세 개는 올 것입니다
b) 저는 책 두 권을 샀어요
c) 나는 어제 운동을 두 번 했어
d) 저의 친구는 두 개의 펜이 있어요

4) Choose the incorrect sentence:

a) 이 수업은 저의 지난 수업이에요
b) 저는 마지막 사람을 좋아했어요
c) 나는 어제 공항에 처음 갔어
d) 처음에 나는 그 사람을 싫어했어

5) Choose the incorrect usage of the word 동안

a) 나는 2주 동안 캐나다에 있었어
b) 나는 다음 주 동안 학교에 안 갈 거야
c) 나는 45분 동안 기다렸어
d) 나는 2년 동안 외국에서 살았어

6) Which of the following is not used in conjunction with a Sino-Korean number:

a) 주
b) 개월
c) 분
d) 달

7) Read the following three sentences and choose the correct order of the particles that can be placed into the blanks 1-3. The three sentences are sort of like a story, each happening in sequential order.

나는 사과_1_ 사고 싶었어.
가게_2_ 갔어
하지만 바나나­­_3_ 샀어.

a) b) c) d)
를 로 를 만
로 만 만 를
만 를 로 로

8) Which of the following does not mean “and?”

a) 과
b) 랑
c) 과 함께
d) 이랑

9) Choose the incorrect usage of the underlined part:

a) 저의 회사는 저에게 돈을 줬어요
b) 저의 회사는 저를 위해 선물을 샀어요
c) 저는 회사에 대해선물을 받았어요
d) 저는 회사로부터 선물을 받았어요

10) Which of the following is an incorrect usage of a passive verb:

a) 컴퓨터가 켰어요
b) 그것은 값에 포함된다
c) 숙제가 다 끝났어요
d) 집은 작년에 지어졌어요

11) Choose the incorrect usage of the word 걸리다:

a) 나는 옷을 걸렸어요
b) 나는 줄에 걸렸어요
c) 나는 감기에 걸렸어요
d) 서울까지 두 시간 걸렸어요

12) Choose the correct usage of the underlined part:

a) 나의 머리 색깔은 자연스럽게이다
b) 학생들은 문제를 과학적으로 봤어요
c) 결과는 너무 실망적일것이다
d) 저는 역사적이다 곳에 갔어요

Answers:

1) c
2) d
3) a
4) a
5) b
6) d
7) a
8) c
9) c
10) a
11) a
12) b

420 Lượt xem